Η ζελατίνη είναι ζωικής προέλευσης και πιο συχνά παρασκευάζεται από το ζελέ που βρίσκεται ανάμεσα στους χόνδρους των οστών των βοοειδών. Τα φύλλα χρησιμοποιούνται κυρίως στη ζαχαροπλαστική.-----Τιμή τεμαχίου ( φύλλο ).
Ζαχαροπλαστική : Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι για ένα λίτρο υγρού μείγματος χρησιμοποιούμε από 2 έως 5 γρ. ζελατίνης, ανάλογα και με την εφαρμογή που θέλουμε να κάνουμε και το πόσο πηχτό θέλουμε να είναι το μείγμα μας.
Nutrition Facts 100gr
Calories 335 |
(1400 kJ) |
|
% DV* |
||
Total Fat |
0.1 g |
0% |
Saturated Fat |
< 0.1 g |
0% |
Polyunsaturated Fat |
< 0.1 g |
|
Monounsaturated Fat |
< 0.1 g |
|
Cholesterol |
0 mg |
0% |
Sodium |
196 mg |
8% |
Total Carbohydrate |
0 g |
0% |
Dietary Fiber |
0 g |
0% |
Sugars |
0 g |
|
Protein |
85.6 g |
|
Calcium |
5 mg |
|
Potassium |
16 mg |
|
Alcohol |
0 g |
|
Iron |
6 mg |
|
Vitamin A |
0 mg |
|
Vitamin C |
0 mg |
|
Caffeine |
0 mg |
Τρόπος χρήσης :
Προτού τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να τα μαλακώσουμε. Αυτό γίνεται όταν τα μουλιάσουμε σε κρύο νερό. Τα βάζουμε λοιπόν σε ένα μπολ με νερό – αν δεν χωράνε ολόκληρα, τα κόβουμε με το ψαλίδι στη μέση. Όσο πιο κρύο είναι το νερό τόσο το καλύτερο – κάποιοι βάζουν μέσα και μερικά παγάκια.
Έπειτα από μερικά λεπτά, η ζελατίνα θα έχει γίνει σαν διάφανη μεμβράνη. Τη στραγγίζουμε από το νερό στύβοντάς την ελαφρώς με τα χέρια.
Τη ρίχνουμε στο μείγμα που θέλουμε να πήξει, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ζεστό.
Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζελατίνα.
Όταν το γλυκό που φτιάχνουμε δεν περιλαμβάνει ζέσταμα, μπορούμε να λιώσουμε τη μαλακωμένη ζελατίνα σε λίγο βραστό νερό (περίπου ½ με 1 φλιτζανάκι του καφέ), προτού τη ρίξουμε στο μείγμα.
Διαθέσιμο
Κωδικός: 603
Τιμή: 6,50€ / 1 τεμάχιο
Διαθέσιμο
Κωδικός: 254
Τιμή: 3,00€ / 1 τεμάχιο
Αναμένεται
Κωδικός: 620
Τιμή: 8,00€ / 1 τεμάχιο
Διαθέσιμο
Κωδικός: 615
Τιμή: 3,00€ / 1 τεμάχιο
Διαθέσιμο
Κωδικός: 613
Τιμή: 5,00€ / 1 τεμάχιο
‹
›