Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 30€ έως 2 κιλά | 10% έκπτωση κατά την εγγραφή σας στο newsletter.

Συμβουλές

Βασικές αρχές

- Οι αλοιφές: Χρησιμοποιούνται μόνο για εξωτερική χρήση, Και μπορούν να γίνουν με πρώτη ύλη το χυμό την σκόνη του βοτάνου από το έγχυμα η το αφέψημα.

- Το αφέψημα: Παίρνουμε το θεραπευτικό μέρος του φυτού και το βράζουμε σε νερό, συνήθως βράζουμε τα σκληρά τμήματα του φαρμακευτικού φυτού όπως είναι τα κοτσάνια οι σπόροι οι φλούδες οι ρίζες.Συνήθως χρειάζεται να βράσουν 5 λεπτά αν έχουμε όμως μεγάλα κομμάτια σκληρές ρίζες ίσως χρειαστεί 15 έως 20 λεπτά για να δώσουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

- Το βάμμα: Χρησιμοποιούμε σκέτο οινόπνευμα αντί να θερμάνουμε ή να βράσουμε το φυτό.
Για να φτιάξουμε βάμμα χρησιμοποιούμε οινόπνευμα 70 ° , το θεραπευτικό μέρος του φυτού τριμμένο και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για πέντε έως 15 μέρες αναταράσσοντάς συχνά το δοχείο, το βάμμα καλό θα είναι να διατηρείται φυλαγμένο σε γυάλινο καλά κλεισμένο δοχείο μακριά από ζέστη, φως και αέρα.

- Γαργάρες: Μπορούν να γίνουν με έγχυμα ή αφέψημα του φυτού. Τις κάνουμε συνήθως για ερεθισμούς στο στόμα στις αμυγδαλές στο φάρυγγα και το λαρύγγι.

- Το εκχύλισμα:Χρησιμοποιούμε ένα μέρος του φαρμακευτικού φυτού και το αφήνουμε να μουλιάσει σε νερό ή οινόπνευμα συμπυκνώνοντας το με εξάτμιση.
Αφήνουμε δηλαδή να εξατμιστεί ένα μέρος διαλύματος των συστατικών.

- Το μούλιασμά ή αλλιώς έμβρεγμα: Είναι το διάλυμα το συστατικών που παίρνουμε μουσκεύοντας ένα φυτό , από μία μέρα σε νερό έως και 15 μέρες σε οινόπνευμα.
Γενικά στο νερό δεν είναι καλό να μουλιάζουμε κανένα βότανο περισσότερο από 12 ώρες αλλιώς, θα αναπτυχθούν βακτηρίδια.

- Τα καταπλάσματα: Χρησιμοποιούνται για εξωτερική χρήση , κατευθείαν επάνω στο δέρμα ή πάνω σε κάποιο ύφασμα για μερικά λεπτά ανάλογα το βότανο αν έχει ήπια δράση η ερεθιστική.

- Οι κομπρέσες: Βουτάμε ένα κομμάτι ύφασμα ή βαμβάκι σε έγχυμα, ή αφέψημα, ή βάμμα, ή λοσιόν και το ακουμπάμε στο μέρος που θέλουμε για πέντε έως 15 λεπτά ανάλογα με τις ιδιότητες του φυτού και την σοβαρότητα του προβλήματος.

- Η λοσιόν: Χρησιμοποιούμε έγχυμα ή αφέψημα , πάντα εξωτερικά στο μέρος που χρειάζεται θεραπεία με απαλές κινήσεις κάνουμε μασάζ για να τα απορροφήσει το δέρμα , παράδειγμα στο τριχωτό της κεφαλής.

- Τα μπάνια: Χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες από έγχυμα ή αφέψημα όπου βυθίζουμε όλο το σώμα η μέρος σώματος μας.

- Το έγχυμα: Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να πάρουμε τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Βάζουμε νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το θεραπευτικό μέρος τού βοτάνου το αφήνουμε από 5 έως και 20 λεπτά μετά σουρώνουμε  και το χρησιμοποιούμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εταιρεία Ασθένειες και Βότανα »
Back to top
×

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ