Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 30€ έως 2 κιλά | 10% έκπτωση κατά την εγγραφή σας στο newsletter.

Η χρήση των βοτάνων για την αντιμετώπιση της αμυγδαλίτιδας

Η χρήση των βοτάνων για την αντιμετώπιση της αμυγδαλίτιδας

Τα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικές θεραπείες για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αμυγδαλίτιδας. Η αμυγδαλίτιδα συνήθως προκαλείται από ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη και ενώ τα βότανα μπορούν να ανακουφίσουν από συμπτώματα όπως ο πόνος και η φλεγμονή. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότανα για να βοηθήσετε στη διαχείριση της αμυγδαλίτιδας:


 

Φασκόμηλο  ( Salvia officinalis )

Το φασκόμηλο έχει φυσικές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του πονόλαιμου που σχετίζεται με την αμυγδαλίτιδα.

Ετοιμάστε το τσάι φασκόμηλου βυθίζοντας φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι και λεμόνι για επιπλέον καταπραϋντικά αποτελέσματα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βάμμα ή το αιθέριο έλαιο του.

Τσάι Φασκόμηλο φύλλα, Τσάι Φασκόμηλο μάτσο, Αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου, Βάμμα Φασκόμηλου.


 


 

Ρίζα γλυκόριζας  ( Glycyrrhiza glabra )

Η ρίζα γλυκόριζας έχει μαλακτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας την χρήσιμη για την ανακούφιση από τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του λαιμού.

Μπορείτε να παρασκευάσετε τσάι από ρίζα γλυκόριζας βυθίζοντας την αποξηραμένη ρίζα γλυκόριζας σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Πιείτε το ζεστό για καταπραϋντική ανακούφιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και το βάμμα της.

Τσάι Γλυκόριζας, Βάμμα Γλυκόριζας


 

Ρίζα Αλθαίας  ( Althaea officinalis )

Η ρίζα marshmallow περιέχει βλέννα, η οποία σχηματίζει μια προστατευτική επικάλυψη πάνω από το λαιμό, μειώνοντας τον ερεθισμό και τη φλεγμονή.

Ετοιμάστε το τσάι από ρίζα marshmallow βυθίζοντας την αποξηραμένη ρίζα marshmallow σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Σούρωσε και πιες το ζεστό για ανακούφιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και το βάμμα Αλταίας.

Τσάι Αλθαίας, Βάμμα Αλθαίας


 

Echinacea  ( Echinacea purpurea )

Η εχινάκεια είναι γνωστή για τις ανοσοδιεγερτικές της ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να καταπολεμήσει λοιμώξεις όπως η αμυγδαλίτιδα.

Μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα εχινάκειας ή να πιείτε τσάι εχινάκειας για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα κατά τη διάρκεια της αμυγδαλίτιδας.

Τσάι Εχινάκειας, Βάμμα Εχινάκειας


 


 

Χαμομήλι  ( Matricaria chamomilla )

Το χαμομήλι έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της δυσφορίας του λαιμού που σχετίζεται με την αμυγδαλίτιδα.

Ετοιμάστε το τσάι χαμομηλιού βυθίζοντας τα αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά. Πιείτε το ζεστό για ανακούφιση.

Τσάι χαμομήλι, αιθέριο έλαιο χαμομήλι.


 


 

Φτελιά  ( Ulmus rubra )

Η ολισθηρή φτελιά περιέχει βλέννα, που μπορεί να επικαλύψει και να καταπραΰνει το λαιμό, ανακουφίζοντας από τον πόνο και τον ερεθισμό.

Ετοιμάστε το γλιστερό τσάι φτελιάς αναμειγνύοντας τη σκόνη ολισθηρής φτελιάς με ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πιείτε το ζεστό για καταπραϋντικά αποτελέσματα.

Τσάι Φτελιάς


 

Γάλιο  ( galium aparine )

Το Γάλιο είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Συχνά χρησιμοποιείτε για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με αναπνευστικές παθήσεις και ερεθισμούς του λαιμού.

Ετοιμάστε το τσάι βυθίζοντας τα αποξηραμένα φύλλα ή τους μίσχους του σε ζεστό νερό για περίπου 10-15 λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή λεμόνι για επιπλέον καταπραϋντικά αποτελέσματα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα κατάπλασμα συνθλίβοντας τα φύλλα και απλώνοντάς τα απευθείας στην περιοχή του λαιμού για τοπική ανακούφιση από τη φλεγμονή και την ενόχληση.

Τσάι Γάλιου


 

Αγριμόνιο  ( agrimonia eupatoria )

Το Αγριμόνιο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τις στυπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο που σχετίζεται με την αμυγδαλίτιδα.

Ετοιμάστε το τσάι βυθίζοντας τα αποξηραμένα φύλλα ή άνθη σε ζεστό νερό για περίπου 10-15 λεπτά. Πιείτε το ζεστό για ανακούφιση από την ενόχληση του λαιμού.

Οι γαργάρες με τσάι Αγριμόνιου πολλές φορές την ημέρα μπορεί επίσης να βοηθήσουν να καταπραΰνουν και να μειώσουν τη φλεγμονή στο λαιμό. Αφήστε το τσάι να κρυώσει σε μια άνετη θερμοκρασία πριν κάνετε γαργάρες.

Τσάι Αγριμόνιου


 

Όταν χρησιμοποιείτε βότανα για τη διαχείριση της αμυγδαλίτιδας, είναι σημαντικό να θυμάστε τα ακόλουθα:


 

Ενυδάτωση: Πίνετε πολλά υγρά, συμπεριλαμβανομένων τσαγιών από βότανα, για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να βοηθήσετε το λαιμό σας.

Ξεκούραση: Ξεκουραστείτε αρκετά για να υποστηρίξετε την ανοσολογική απόκριση του σώματός σας και να βοηθήσετε στην ανάκαμψη.

Διαβούλευση: Εάν τα συμπτώματά σας επιμείνουν ή επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας. Μπορούν να παρέχουν σωστή διάγνωση και να συστήσουν κατάλληλη θεραπεία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει αντιβιοτικά εάν η αμυγδαλίτιδα είναι βακτηριακής φύσης.


 

Ενώ τα βότανα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου θεραπείας. Εάν έχετε υποκείμενες καταστάσεις υγείας ή παίρνετε φάρμακα, συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν χρησιμοποιήσετε βότανα για αμυγδαλίτιδα.

Δείτε τα προϊόντα

  • Η μεγαλύτερη ποικιλία μπαχαρικών! Ο Ερρικος εξαιρετικά καταρτισμένος και εξυπηρετικός !
  • Το μαγαζί αυτό είναι πλήρως ενημερωμένο, έχει τα πάντα. Κυρίως, όμως, έχει υπαλλήλους ευγενικούς, πάντα χαμογελαστούς και πρόθυμους. Είμαι πολύ ευχαριστημένη μαζί τους!
  • Μεγάλη Ποικιλία προϊόντων ,πολύ καλή εξυπηρέτης!τιμες έχω βρει και καλύτερες όμως είναι και το σημείο του καταστήματος τέτοιο που λογικά τις επηρεάζουν
  • Αγαπημένο κατάστημα αγοράς! Τόσο σε φυσική αλλά και σε ηλεκτρονική αγορά! Εγγυημενης ποιότητας μπαχαρικά και καταπληκτικοι ξηροί καρποί. Προτείνω το φθινοπωρινό τσάι τους! Ευγενικό προσωπικό με χιούμορ και διάθεση να λύσουν κ την παραμικρή απορία! Σας ευχαριστώ!
  • Τρεις γενιές τωρα ψωνίζουμε από αυτό το μαγαζί και δεν το αλλάζουμε με τίποτα! Ποιότητα,εξυπηρέτηση, επαγγελματισμος,και γνώστες του αντικειμένου! Τιμές πολυ καλές σε σχέση με την Ποιότητα! Πραγματικά το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!
Back to top
×

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ