Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 30€ έως 2 κιλά | 10% έκπτωση κατά την εγγραφή σας στο newsletter.

Η χρήση βοτάνων για την καταπολέμηση των αμοιβάδων

Η χρήση βοτάνων για την καταπολέμηση των αμοιβάδων

Βότανα όπως η αψιθιά, το σκόρδο και ο Απήγανος χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τις αντιπαρασιτικές τους ιδιότητες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία συγκεκριμένων καταστάσεων όπως η αμοιβάδα (που προκαλείται από το παράσιτο Entamoeba histolytica) δεν έχει έχει μελετηθεί εκτενώς. Ωστόσο, εδώ είναι μερικοί γενικοί τρόποι με τους οποίους αυτά τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά:


 

Αψιθιά  ( artemisia absinthiun )

Η αψιθιά χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως αντιπαρασιτικό βότανο λόγω της δραστικής του ένωσης αρτεμισινίνη, η οποία έχει επιδείξει δράση κατά των παρασίτων.

Συνήθως καταναλώνεται ως τσάι ή βάμμα. Μπορείτε να προετοιμάσετε το τσάι αψιθιάς βυθίζοντας τα αποξηραμένα φύλλα αψιθιάς σε ζεστό νερό για περίπου 10-15 λεπτά. Ωστόσο, η αψιθιά πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και με μέτρο λόγω της πιθανής τοξικότητάς της.

Τσάι Αψιθιάς


 

Σκόρδο  ( Allium Sativum )

Το σκόρδο έχει ευρέως φάσματος αντιμικροβιακές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής δράσης κατά των παρασίτων.

Μπορείτε να καταναλώσετε ωμό σκόρδο ή αποξηραμένο σκόρδο. Το θρυμματισμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο μπορεί να προστεθεί στα τρόφιμα.

Σκόρδο σκόνη, Σκόρδο γκρανουλέ, Σκόρδο φλοίδες


 

Απήγανος  ( ruta graveolens )

Ο Απήγανος έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική για τις πιθανές αντιπαρασιτικές του ιδιότητες.

Ο Απήγανος μπορεί να καταναλωθεί ως τσάι, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές δόσεις, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή.

Τσάι Απήγανου


 

Όταν χρησιμοποιείτε βότανα για ιατρικούς σκοπούς, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε μια σοβαρή πάθηση όπως η αμοιβάδα. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε βότανα για τη θεραπεία της αμοιβάδας. Μπορεί να παρέχει καθοδήγηση σχετικά με την ασφαλή και κατάλληλη χρήση, ειδικά εάν παίρνετε ήδη φάρμακα ή έχετε υποκείμενες παθήσεις. Τα φυτικά φάρμακα δεν πρέπει να αντικαθιστούν τη συμβατική ιατρική θεραπεία για την αμοιβάδα. Να θυμάστε ότι ενώ τα βότανα μπορεί να προσφέρουν πιθανά οφέλη, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου θεραπείας υπό την καθοδήγηση ενός ειδικευμένου επαγγελματία υγείας.

  • Η μεγαλύτερη ποικιλία μπαχαρικών! Ο Ερρικος εξαιρετικά καταρτισμένος και εξυπηρετικός !
  • Το μαγαζί αυτό είναι πλήρως ενημερωμένο, έχει τα πάντα. Κυρίως, όμως, έχει υπαλλήλους ευγενικούς, πάντα χαμογελαστούς και πρόθυμους. Είμαι πολύ ευχαριστημένη μαζί τους!
  • Μεγάλη Ποικιλία προϊόντων ,πολύ καλή εξυπηρέτης!τιμες έχω βρει και καλύτερες όμως είναι και το σημείο του καταστήματος τέτοιο που λογικά τις επηρεάζουν
  • Αγαπημένο κατάστημα αγοράς! Τόσο σε φυσική αλλά και σε ηλεκτρονική αγορά! Εγγυημενης ποιότητας μπαχαρικά και καταπληκτικοι ξηροί καρποί. Προτείνω το φθινοπωρινό τσάι τους! Ευγενικό προσωπικό με χιούμορ και διάθεση να λύσουν κ την παραμικρή απορία! Σας ευχαριστώ!
  • Τρεις γενιές τωρα ψωνίζουμε από αυτό το μαγαζί και δεν το αλλάζουμε με τίποτα! Ποιότητα,εξυπηρέτηση, επαγγελματισμος,και γνώστες του αντικειμένου! Τιμές πολυ καλές σε σχέση με την Ποιότητα! Πραγματικά το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!
Back to top
×

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ